Što Cidrani ocat razlikuje od svih ostalih?

S pravom možemo reći kako na hrvatskom tržištu postoje dvije vrste jabučnog octa, Cidrani i svi ostali. Ocat koji najčešće pronalazimo na policama dućana je pasteriziran, čime on gubi svoja ljekovita svojstva. Često je i nusproizvod koji se radi od ostataka jabuka.

Ocat koji je stoljećima slovio kao lijek prirodne medicine naših baka, kojeg je čak i Hipokrat preporučivao svojim pacijentima, srozao se na razinu običnog dodatka jelima i prirodnog sredstva za čišćenje. Cidrani je tu da vrati slavu jabučnom octu i njegovu funkciju u našoj prehrani koju je imao stoljećima.

Postupkom divlje fermentacije od probranih cider jabuka, razvija se bogatstvo dobrih bakterija i enzima koji služe našoj probavi čime Cidrani postaje prirodni saveznik za jačanje imuniteta bogat živom, tzv. “wild mother” probiotičkom kulturom. To znači da jabuke prirodno fermentiraju u voćnjaku koji obiluje biljnim i životinjskim svijetom. Zbog toga Cidrani sadrži mnogo različitih vrsta bakterija, dok većina ostalih octeva s mother kulturom sadrži samo dvije jer se mother i kvasac dodaju u procesu fermentacije.

Cidrani dolazi u dva oblika, Cidrani Original kao 100% organski nepasterizirani jabučni ocat s “wild mother” kulturom, te Cidrani Honey dodatno obogaćen organskim sirovim medom sa snažnim antibakterijskim svojstvima koji mu daje slatkoću i pruža bogat izvor antioksidansa.

Njegove mogućnosti konzumacije su brojne, može se koristiti kod pripreme marinada, začinjavanja salata i obroka, pri zaokruživanju okusa kuhanih jela ili razrijeđen u čaši vode kao ukusan tonik za započinjanje dana.

Posjetite naš Cidrani webshop i naručite svog prirodnog saveznika za jačanje imuniteta.